Brandmannen Nicklas Hedberg

Vi åkte buss till Järfälla brandstation för att träffa brandmannen Nicklas Hedberg.

Vi intervjuade honom för att ställa frågor om hans jobb.

1. Hur är det att vara brandman?

Det är ett spännande jobb.

2. Vilken tid börjar du jobba?

Jag börjar klockan halv nio på lördagar och slutar halv nio på söndagar.

3. Känns det bra på jobbet?

Ja, det känns bra på jobbet, men det kan komma larm.

4. Har du kört brandbilen någon gång?

Ja, det har jag gjort, men jag övar mest att köra nu, jag kör inte när det är larm, men jag kan köra hem när det är larm när vi kollar på skolor t e x och kollar på samhället, jag kör inte när det är larm, då måste man ha speciellt utbildning, jag brukar köra brandbilen mycket själv om jag övar.

5. Är det kul att jobba som brandman?

Ja, det är kul, det är för att man får göra olika saker, sen är det väldigt roligt, eftersom man ska vara bara på olika saker, så är det svårt och man måste lära sig nya saker hela tiden, så det är kul.

6. Hur är det med dina arbetskamrater?

Jag tycker att jag har bra arbetskamrater, och det är roligt eftersom man är en grupp och jobbar tillsammans så det är mycket att man måste vara bra att vara grupp när man ska jobba som en brandman. Man får inte tycka om och vara själv hela tiden och jag tycker att det bra att det kan komma många människor samtidigt när det är många folk.

7. Har du släckt bort elden någon gång?

Ja, det har jag gjort både på lägenheter och bilar och sopor och lite allt möjligt, jag har släckt eld i villan, ibland är det skorsten.

8. Vad är det för utbildning för att bli en brandman ?

Just nu är det utbildning som heter SMO skydd mot olyckor som man kan gå, och den ligger där uppe i Norrland, ibland i Kramfors, och så finns det utbildning som finns i Lund och den är två år och det är brandmans utbildning, man kan vara mer som en brandman.  

 

 

6 Comments

on “Brandmannen Nicklas Hedberg
6 Comments on “Brandmannen Nicklas Hedberg
  1. Vilken intressant intervju du gjort. Jag fick veta mycket om hur det är att vara brandman. Jag undrar om det finns brandkvinnor också? I så fall, varför heter det brandman?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *